Золото і чорні плями: що не так з прикрасами?
|
|
ssofiya5236385 | Дата: Воскресенье, 25.08.2024, 12:19 | Сообщение # 1 |
Лейтенант
| Останнім часом помітила дивну річ. Купила собі нову золоту каблучку, класичну, 585 проби. І тут починаю носити – а на пальці з'являються чорні сліди. Спочатку думала, що це просто бруд або щось потрапило на шкіру. Але ні, ці сліди після миття не зникають. Може, це проблема з якістю золота? Чи щось зі шкірою не так? Чому шкіра чорніє від золота? У мене вже паніка. Може, хтось стикався з подібним? Як це виправити?
|
|
| |
smoskal425 | Дата: Воскресенье, 25.08.2024, 12:19 | Сообщение # 2 |
Лейтенант
| Ця проблема насправді не така рідкісна, як здається. Причин, чому шкіра може чорніти від золота, кілька. Однією з них є реакція металу на піт або косметику. Золото 585 проби містить у собі домішки інших металів, наприклад, міді або нікелю, які можуть вступати в реакцію з вологою або хімічними речовинами на шкірі. Ще одна причина – окислення золота при контакті з повітрям. Це може викликати утворення темного нальоту, який залишається на шкірі.
|
|
| |
stasarabota | Дата: Воскресенье, 25.08.2024, 12:20 | Сообщение # 3 |
Майор
| Я думала, що золото завжди залишається таким, як його купили, а тут на тобі – реакція з косметикою або потом. Тепер навіть не знаю, що робити. Може, є якийсь спеціальний засіб для чищення або потрібно звернутися до ювеліра? Чи краще просто перестати носити ці прикраси? Хочеться знайти якесь рішення, щоб можна було носити золото без страху, що на шкірі залишаться чорні сліди. Як думаєш?
|
|
| |
smoskal425 | Дата: Воскресенье, 25.08.2024, 12:23 | Сообщение # 4 |
Лейтенант
| Цитата stasarabota ( ) Я думала, що золото завжди залишається таким, як його купили, а тут на тобі – реакція з косметикою або потом. Тепер навіть не знаю, що робити. Може, є якийсь спеціальний засіб для чищення або потрібно звернутися до ювеліра? Чи краще просто перестати носити ці прикраси? Хочеться знайти якесь рішення, щоб можна було носити золото без страху, що на шкірі залишаться чорні сліди. Як думаєш? Це точно не причина відмовлятися від носіння золота! Для початку, можна спробувати прості засоби для чищення прикрас. Також не завадить зменшити контакт золота з косметикою та водою. Ну і, звичайно, завжди є варіант звернутися до ювеліра, щоб він оцінив стан прикраси. Але я тобі ще пораджу статтю на тему "Чому чорніє шкіра від золота: причини та вирішення" https://zolotakraina.ua/ua....ja.html у ній детально описано всі можливі причини та способи вирішення цієї проблеми. Можливо, знайдеш для себе щось корисне!
|
|
| |
pervakmaksim279 | Дата: Пятница, 04.10.2024, 22:02 | Сообщение # 5 |
Рядовой
| чудово
|
|
| |