Швидкість інтернету впала - як дізнатися причину?
|
|
rozhkov-dmitro | Дата: Понедельник, 27.05.2024, 11:03 | Сообщение # 1 |
Рядовой
| Доброго дня! Помітив, що мій інтернет став дуже повільним. Під час завантаження файлів із інтернету швидкість часто падає до мінімуму, а процес може зупинятися на довгий час. Це дуже ускладнює мою роботу, оскільки часто працюю з великими об'ємами даних. Хочу зрозуміти, як правильно перевірити швидкість інтернету, щоб знайти вирішення проблеми. Чи можете допомогти?
|
|
| |
HzBoy | Дата: Понедельник, 27.05.2024, 11:05 | Сообщение # 2 |
Подполковник
| Привіт! У мене також були проблеми з інтернетом, особливо під час завантаження великих файлів. Я вирішив провести швидкість інтернету тест на сайті speed.limited. Результати показали, що швидкість завантаження була набагато нижчою за обіцяну провайдером. Я зв'язався зі службою підтримки, надав результати тесту, і вони знайшли проблему на своїй стороні. Після виправлення все працює чудово. Рекомендую цей сайт для тестування швидкості.
|
|
| |
palijpavel578 | Дата: Понедельник, 27.05.2024, 12:58 | Сообщение # 3 |
Рядовой
| Це класний сервіс
|
|
| |
abramovskiji578 | Дата: Четверг, 17.07.2025, 18:44 | Сообщение # 4 |
Рядовой
| Доброго дня! Так, така ситуація дуже неприємна, особливо якщо інтернет критично важливий для роботи 😕 Але гарна новина в тому, що є кілька простих кроків, які допоможуть перевірити швидкість і з’ясувати, у чому проблема. 📊 1. Як перевірити швидкість інтернету: ✅ Перейдіть на один із перевірених сервісів:
Ці сервіси покажуть:
- Download speed (завантаження) — важливо для перегляду сайтів, відео, скачування файлів
- Upload speed (відвантаження) — важливо для надсилання файлів, відеодзвінків
- Ping (затримка) — чим менше, тим краще, особливо при відеозв’язку або іграх
📌 Проведіть тест кілька разів — вранці, вдень і ввечері. Так можна побачити, чи "просідає" інтернет у години пік.
🔍 2. Що ще перевірити: 🔸 Підключення:
- Ви використовуєте Wi-Fi чи кабель? Через Wi-Fi швидкість може бути нижчою, особливо якщо багато пристроїв під’єднано одночасно.
- Якщо можливо — проведіть тест по кабелю напряму від роутера.
🔸 Місце розташування роутера:
- Слабкий сигнал, багато стін, або інші пристрої поруч (мікрохвильовка, ТВ) можуть заважати сигналу.
🔸 Чи не обмежує провайдер швидкість?
- Іноді після вичерпання трафіку (якщо тариф обмежений) швидкість зменшують автоматично.
- Перевірте умови свого тарифу.
🔸 Фонові завантаження:
- Чи не оновлюються Windows, Dropbox, Google Drive або антивірус у фоновому режимі? Це може з’їдати канал.
💡 3. Що робити, якщо швидкість низька: 🔧 Перезапустіть роутер 📞 Зверніться до техпідтримки провайдера з результатами тесту 📍 Якщо є можливість — порівняйте з іншим пристроєм (наприклад, телефоном через мобільний інтернет) Якщо хочеш, можу допомогти розшифрувати результати тесту або порадити бюджетний, але потужний роутер для стабільного сигналу 📶
|
|
| |